Prestala izolacija zgrade u Vogošći *Arhiva

Info: Aktivni članci 330, Arhivirani članci 4695

Štab civilne zaštite Općine Vogošća je 27.03.2020.godine u popodnevnim satima donio naredbu kojom prestaje zabrana ulaska i izlaska iz zgrade u ulici Samira Gradišića na broju 2. Naredba je donesena na osnovu dostavljenih preporuka dežurnog epidemiologa dr. Anise Bajramović. Ostale odredbe naredbe broj 11-40-629-4/20 od 26.03.2020.godine ostaju na snazi.
Prvobitnom odlukom poduzete su preventivne mjere dok se ne ispita epidemiološka situacija u pomenutoj zgradi. Urađena je dezinfekcija stubišta i ispitani stanari pomenute zgrade koji su dali podatak da nisu bili u kontaktu sa pacijenticom u vrijeme njene samoizolacije.

Nakon što je dežurni epidemiolog utvrdio da nema potrebe za izolacijom svih stanara u ovoj zgradi donesena je naredba da se prestane sa izolacijom zgrade

U slučaju povratka pacijentice u stan u zgradi u ulici Samira Gradišića broj 2 naložena je ponovna dezinfekcija.

Izvor: rtvvogosca.ba

5e7ef2602ac00

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.