Pretvara li se najljepša pješačka staza u Starom Ilijašu u javni WC (FOTO)

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Na poziv nekoliko građana danas smo posjetili pješačku stazu u blizini OŠ “Stari Ilijaš” (MZ Stari Ilijaš) i imali smo šta da vidimo.  Gotovo pa neprohodna staza, kojom su prije pandemije djeca išla do škole i koju su koristili i dalje koriste brojni građani za šetnju obalom rijeke Misoče.

Na naše iznenađenje i sramotu nesavjesnih građana naišli smo na higijenski nezdravo okruženje što bi rekli prostim jezikom  go*na na sve strane. Naime po svemu sudeći ova pješačka staza više ne liči na predivno šetalište, već na javni WC. Izmet, ljudski, na nekoliko mjesta, na samoj stazi, sramota je za sve one koji su se udostojili da počine nešto tako bahato.

Mislimo da takvom ponašanju nesavjesnih pojedinaca doprinosi i to što je staza zarasla visokim rastinjem koje štiti od pogleda i doprinosi tome da neki misle da je niko nikada neće koristiti u bliskoj budućnosti.

Ovom prilikom apelujemo na sve građane da povedu računa te da ukoliko primjete da neko vrši nuždu iste prijave.

Sramota je, jer kako se da vidjeti i na slikama ispod gori smo od životinja koje imaju obzira na puteve kojima se kreću i iste neće nikada zaprljati.

Razumijemo i da smo još u vremenu restrikcija uzrokovanih pandemijom COVID-19, ali to ne znači da je smak svijeta i da trebamo zanemariti sve što će da nam koristi u budućim danima, mjesecima i godinama.

5eda955d146f9 5eda957294b085eda9563ea0f8 5eda9578a7459 5eda957db919c 5eda95860131d 5eda958c70cfd 5eda95960ea40 5eda95bed8e88

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.