Prevareni i oštećeni radnici JP RTV Visoko upozoravaju vijećnike *Arhiva

Info: Aktivni članci 480, Arhivirani članci 3594

Na zvaničnoj Facebook Stranici Rado Visoko (ali onog starog) koji održavaju i povremeno na njemu vijesti objavljuju bivši i prevareni radnici JKP Visoko, pojavila se informacija o narednoj sjednici Gradskog vijeća Visoko u kojoj upozoravaju vijećnike za izbor novog člana Nadzornog odbora JKP “Visoko” za kojeg tvrde da je uništio njihovu bivšu firmu i da je protiv istog podnesena krivična prijava.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Za pet dana će se na dnevnom redu 3.sjednice Gradskog vijeća Visoko naći tačka o konačnom imenovanje člana Nadzornog odbora JKP “Visoko”d.o.o. U skladu sa najboljim tradicijama ovdašnjeg društva krojenog na osnovama grčkih tragedija, Grad Visoko kao osnivač preduzeća, na tu funkciju predlaže Mirsada Alibegovića, koji je prošao intervju kod imenovane komisije i najuspješnije ponudio odgovore na pitanja: Zakonska regulativa, organi javnih preduzeća i njihova nadležnost; Obaveze Nadzornog odbora prema Osnivaču; Raspolaganje imovinom javnog preduzeća i Rezultati rada tokom poslovne karijere kandidata. Prema ponuđenoj Listi uspješnih kandidata, koji se vijećnicima dostavlja u materijalima za sjednicu, se da zaključiti da je pomenuta osoba „rasturila“ pitanja. Kako i ne bi. Cijeli život on radi u javnim preduzećima, kao i njegovi najbliži. Zna organe i njihove nadležnosti. Obaveze prema Osnivaču zna najbolje. To mu je zvijezda vodilja i A i Z, pa ostalo kako bude. Raspolaganje imovinom je savladao i to ima u malom prstu. Kada je bio predsjednik NO JP RTV Visoko, nakon podnošenja zahtjeva za pokretanje stečaja je rasprodao imovinu preduzeća i investirao njegov novac u drugi pravni subjekt (pogledati postove ispod). A o rezultatima svoga dosadašnjeg rada je naveo da je u javni medijski sektor došao sa mjesta otpravnika vozova, koje je uspješno otpravljao, jer nijedan voz nije zalutao. Bez obzira što je njegova matična firma ogroman gubitaš. Usput je nabavio i nešto fakultetske diplome. A onda je svoje prvo preduzeće u kojem se nešto pitao odveo u stečaj. I čega se u normalnom društvu stide, ovdje se hvale i takvima daju nova rukovodna zaduženja. Komisija je pitala o zakonima, pa je trebao kazati da je prvo i usnovno zaduženje svakog nadzornog odbora u javnom preduzeću, zaštita državne imovine. On je nije zaštitio, nego je prodao. Šta ako mu se kaže da proda i imovinu komunalnog preduzeća kojega je također moguće „odvesti“ u stečaj, ako nekome nedajBože to naumpadne? Mogao bi dodati i da je protiv njega podnesena i krivična prijava za (ne)djelovanje u JP RTV Visoko. Ako nije, a ne zna ni Komisija, ni predlagač, ni vijećnici, ni javnost – evo sada znaju i neka svako preuzme svoju odgovornost za donošenje odluka!

5dac7ca61510b

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.