Prijave za “Marš mira 2019” već od sljedeće sedmice *Arhiva

Info: Aktivni članci 526, Arhivirani članci 4439

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” iz jula 1995. godine.

Na dnevnom redu sastanka bili su izvještaji 12 predsjednika pododbora o aktivnostima između dvije sjednice, javlja Anadolu Agency (AA).

Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurnosne zone UN-a” Srebrenica, kaže da pripreme za obilježavanje godišnjice idu prema planu.

– Na prvom sastanku su određeni predsjednici pododbora koji su imali zadatak da do ovog sastanka konstituišu pododbore. To su učinili, a pored toga su predložili plan rada. Što se tiče priprema one idu bez problema. Na vrijeme smo krenuli i vjerujem da ćemo uraditi sve što treba, kao što je to bilo i prethodnih godina – rekao je Fejzić.

5cb8712013ce4

Pripreme za “Marš mira 2019” takođe su počele, a zainteresovani će se već od sljedeće sedmice moći prijaviti za učešće.

– Mi smo prošle sedmice bili na terenu, na samoj stazi. Obišli smo određene lokacije, i vidjeli koji su to prioritetni radovi. Sutra ćemo obići ostatak trase do Nezuka, da vidimo koji su to prioriteti i šta treba da radimo. Obići ćemo i trasu Marša mira koji ide iz Žepe. Cilj nam je da što više posla uradimo do ramazana, tako da bi tad imali manje aktivnosti. Naredne sedmice ćemo objaviti brojeve telefona na našoj web stranici na koje će se moći zainteresovani prijaviti. Naravno, već sad mogu dobiti određene informacije putem web stranice. Već mi imamo zainteresovanih grupa i pojedinaca – rekao je predsjednik pododbora za “Marš mira” Munir Habibović.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.