Prijave za projekat “Ispričajte svoju priču o djetinjstvu u Srebrenici prije, tokom i nakon genocida” *Arhiva

Info: Aktivni članci 611, Arhivirani članci 4683

Ukoliko ste kao dijete preživjeli genocid u Srebrenici pozivamo vas da učestvujete u zajedničkom projektu Muzeja ratnog djetinjstva i Memorijalnog centra Srebrenica čiji je cilj dokumentovati genocid u Srebrenici iz ugla djece. Možete ispričati svoju priču, umuzejiti predmet/uspomenu ili snimiti svjedočenje/intervju o svom iskustvu.

Za učešće se možete prijaviti na linku klikom ovdje, na email: info@djetinjstvouratu.com ili putem telefona: 033 53 55 60.

Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš aktivno se uključilo u projekat „Ispričajte svoju priču o djetinjstvu u Srebrenici prije, tokom i nakon genocida“. Iz Udruženja pozivaju sve one koji su dio ove priče, da uzmu aktivno učešće i prijave se.

Hasan Hasanović koji će rukovoditi projektom u ime Memorijalnog centra Srebrenica, također je podvukao značaj svake pojedinačne lične priče. “Mi koji smo preživjeli strahotu genocida u Srebrenici dužni smo da ga ne zaboravimo. Poslije 25 godina od genocida došlo je konačno vrijeme da dokumentujemo naša sjećanja zbog budućnosti nas i generacija koje dolaze. Znam, teško da smo bilo šta donijeli iz Srebrenice u toku progona ali bez obzira imali neki predmet ili ne sve vas pozivam da doprinesete ovom iznimno važnom projektu za sve nas. Postoji razlog zašto je svako od nas pojedinačno preživio genocid, učinimo ono što naši najmiliji koji su ubijeni u genocidu očekuju od nas.

Trajno pohranimo svoja sjećanja u ovom historijskom projektu. Za to je došlo krajnje vrijeme”, rekao je Hasanović, izrazivši nadu da će veliki broj ljudi uzeti učešće u projektu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.