Prijem 18 novih volontera u Općini Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 553, Arhivirani članci 4683

U sali Općinskog vijeća Ilijaš potpisani su ugovori o volontiranju za novu generaciju mladog, obrazovanog kadra koji će u sljedećih godinu dana u raznim službama, javnim ustanovama, komunalnim preduzećima stjecati prva radna iskustva, radne navike i na kraju moći položiti stručni ispit i imati neophodnu godinu radnog iskustva za prijave na buduće konkurse.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je ovom prilikom da Općina Ilijaš njeguje praksu prijema volontera, što se pokazalo kao dobar prvi korak sticanja znanja u struci nakon diplomiranja.

Mi svake godine pružamo šansu što većem broju mladih ljudi, omogućavamo im stručno osposobljavanje, ali najvažnije je da steknete iskustva i znanja bitna u vašem zvanju. U ovoj Općini i ostalim institucijama možete toliko toga naučiti. Meni je drago da smo gotovo sve prijavljene volontere uspjeli primiti i to će i dalje biti politika lokalne zajednice da pruža šansu mladima, kazao je načelnik Fazlić čestitajući volonterima i poželjevši puno uspjeha u daljem radu.

Na kratkom prijemu šefica Odsjeka za upravu i lokalnu samoupravu Muvedeta Fazlić upoznala je volontere sa njihovim pravima i obavezama, te naglasila važnost iskorištavanja svakog trenutka kako bi produbili svoje znanje.

Ukupno 18 volontera, različitih zvanja,  imat će priliku da u Općini Ilijaš, Poreznoj upravi, JU KSC i Radio Ilijaš, JKP Vodostan stiču prva znanja u struci kao prvi korak u svom daljem profesionalnom angažmanu.

Izbor: Radio Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.