Prilika mladima da se druže, uče, ali i zarade

Organizator Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca"

Info: Aktivni članci 533, Arhivirani članci 3594

Škola za vodiče Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u Visokom bit će organizirana i ove godine. U toku su prijave za ovosezonski program, dok će se škola održati tokom februara, marta i aprila. Riječ je o još jednom interesantnom projektu u sklopu kojeg veliki broj mladih ljudi iz Visokog, ali i brojnih drugih gradova, ima priliku da stekne znanja, koja će poslije primjenjivati kao zvanični vodiči Fondacije.

Više znanja
Konkurs za polaznike je otvoren do kraja januara, a već sada imamo stotinjak prijava. Radi se o mladim ljudima iz Visokog, Sarajeva, Kaknja, Breze, Zenice, Ilijaša i Tuzle – kaže koordinator u Fondaciji Ajdin Ahmetspahić.

Fondacija danas ima jednu od najboljih vodičkih službi u ovom dijelu Evrope, a veliki broj njih je do posla vodiča stigao upravo preko ove škole. I ovogodišnji polaznici imat će priliku da kroz obuku nauče mnogo toga o bosanskim piramidama, tunelima Ravne, a obuka će biti organizirana i u parku “Ravne 2“, kao i “Tumulusu” u Vratnici.

Polaznici će imati priliku slušati i dr. Semira Osmanagića na nekim od lokacija, što će, također, biti velika prilika za usvajanje znanja iz prve ruke – ističe Ahmetspahić.

Šansa studentima
Bitno je spomenuti kako Fondacija kroz ovaj projekt svake sezone zaposli veliki broj mladih ljudi, većinom studenata, koji radom u vodičkoj službi imaju priliku da upoznaju ljude iz cijelog svijeta, da usavrše strane jezike, ali i da solidno zarade.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.