Primljeno 19 novih volontera u Općini Ilijaš

Redakcija 4. maj 2021 ID: 15338
Vaša reklama ovdje

U sali Općinskog vijeća Ilijaš upriličeno je potpisivanje ugovora i prijem za 19 mladih kojima je pružena mogućnost da narednu godinu dana volontiraju u općinskim službama, JKP Vodostan, JU “KULTURNO SPORTSKI CENTAR I RADIO ILIJAŠ”, JU SŠC “Nedžad Ibrišimović” i Poreskoj upravi – ispostava u Ilijašu.

Od danas 19 mladih, obrazovanih osoba steklo je priliku da kroz jednogodišnji volonterski rad steknu uslove za polaganje stručnog ispita koji će im omogućiti lakše zaposlenje

Za volonterski rad ove godine prijavilo se 29 volontera, a priliku da stiče radno iskustvo ostvarilo je 19 mladih, za šta je iz budžeta općine Ilijaš izdvojeno preko 60 hiljada KM. Općinski načelnik Akif Fazlić poželio je dobrodošlicu volonterima te istakao opredjeljenje Općine Ilijaš da podržava mlade, prije svega kroz stipendiranje učenika i studenata, a zatim i kroz sticanje radnog iskustva.

„Želim vam dobrodošlicu u Općinu Ilijaš i uspješan rad narednih godinu dana. Fokus vašeg vremena koji ćete ovdje provesti treba da bude na učenju i sticanju iskustva. To je sigurnobiti lijepa uspomena koju ćete ponijeti iz organa uprave te stvoriti uslove da nakon godinu dana polažete državne ispite. Zahvaljujem se i institucijama sa kojima smo sklopili Sporazume za vaš angažman jer u općini ne postoji mogućnost za prijem volontera u ovom broju. Moja želja je da iskoristite vrijeme na najbolji mogući način. Ponosni smo što Općina Ilijaš i ove godine ima najviše stipendista i volontera. To je naš odgovor na situaciju u kojoj se nalazimo. Na kraju vam čestitam i želim da ovo bude jedan lijep početak u vašem profesionalnom angažmanu”, rekao je načelnik Fazlić.

Prisutim se obratila i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, koja je čestitala volonterima te ukazala na značaj prlika za mlade u Ilijašu, a koje godinama podržava i Općinskog vijeće Ilijaš.

“U svoje lično ime te u ime Općinskog vijeća Ilijaš želim vam poželjeti dobrodošlicu u Općinu Ilijaš. Zadovoljstvo mi je što gradimo mrežu mladih koji stiču svoje prvo radno iskustvo u organi uprave i javnim ustanovama. Budite vrijedni i tražite znanje jer samo od vas zavisi koliko toga ćete naučiti. Općinskog vijeće kroz budžet podržalo je prijem volontera i ovakve projekte uvijek ćemo podržavati. Prilika za mlade u Ilijašu je jako mnogo i vjerujem da ćete ih iskoristiti”, istakla je predsjedavajuća OV Ilijaš.

Pomoćnik načelnika u Službi za opću upravu, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Nijaz Spahić čestitao je primljenim volonterima, te ih upoznao s njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja.

U svrhu smanjenja stope nezaposlenosti visokoobrazovanih kadrova Općina Iijaš već 13 godina omogućava da mladi sa završenim fakultetima volontiraju u Jedinstvenom organu uprave i tako steknu neophodno radno iskustvo od 12 mjeseci, kako bi mogli polagati ispit općeg znanja i aplicirati za posao.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 4. maj 2021 @14:21 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-041421-15338 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button