Primopredaja radova na ugradnji ulične rasvjete u naselju Sovrle *Arhiva

Info: Aktivni članci 553, Arhivirani članci 4683

Jučer je u Podlugovima izvršena primopredaja radova na ugradnji ulične rasvjete u naselju Sovrle.
Primopredaji su prisustvovali izvođač radova, predstavnik firme “Testingeletro”, osoba za nadzor ispred UNDP-a Nermina Klokić, nadzor ispred Općine Ilijaš Nedžad Masnopita i koordinator na projektu “Jačanja Uloge Mjesnih Zajednica u BiH” Meho Gljiva, ispred mjesne zajednice Podlugovi koordinator na projektu Almir Špiodic i predsjedavajući savjeta MZ Safet Gabeljić.

Ovo je drugi projekat, infrastrukturnih radova koji je realizovan u Podlugovima, u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica” koji predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švicarske i Švedske, a realizira ga UNDP u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravosuđa FBiH, Ministarstvom za upravu i lokalnu samoupravu RS, Vladom Brčko Distrikta i entitetskim savezima općina i gradova.

Podsjećamo, 12.01.2018. godine održan je drugi po redu forum građana u mjesnoj zajednici Podlugovi koje je organizovao Savjet mjesne zajednice zajedno sa koordinatorm na projektu g. Almirom Spiodićem, gdje su građani dali svoje prijedloge na temu šta nedostaje našoj mjesnoj zajednici. Prijedlozima su, po sistemu bodovanja određeni prioriteti. Prijedlog g. Nijaza Medića, ugradnja ulične rasvjete u naselju Sovrle bio je  drugi na listi prioriteta, po bodovanju.

Nakon raspisivnja javnog poziva i uvidom u kriterije provedena je i onilne anketa preko Facebook stranice mjesne zajednice Podlugovi gdje je prijedlog ulične rasvjete u Sovrlama bio u vrhu pririteta koji je na kraju i kandidovan kao projekat ispred mejesne zajdenice Podlugovi na javni poziv.

Koordinator ispred mjesne zajednice Podlugovi na projektu “Jačanja uloge mjesne zajednice” i odgovorna osoba je Almir Špiodić koji je pisao i uspješno realizovao ovaj, kao i prethodni projekat “ograđivanje društvenoga doma i asfaltitanje višenamjesnske plohe”.

Naglašavamo da su ovo dva vrlo važna  projekta, koja su realizovana u mjesnoj zajednici Podlugovi u saradnji sa UNDP-om i Općinom Ilijaš. Realizacijom ovih projekata u značajnoj mjeri, unaprijeđen je život garđana sa aspekta sigurnosti i društvene infrastrukture.

Cilj ovog, kao i svih drugih projekata je  podizanje društvene svjesti i građanskog aktivizma, kako bi se se građani uključili u procese odlučivanja na nivou lokalne zajednice.

Uglavnom, možemo reči da su ovi realizovani projekti, nagrada građanskog aktivizma.

Predstavnici  mjesne zajednice kao i koordinator projekta ovom prilikom se zahvaljuju Vladi Švedske i Švicarske, UNDP-u i Općini ilijaš na podršci i saradnji kako bi se ovi projekti realizovali.

Posebna zahvalnost ide svim građanima mjesne zajednice Podlugovi koji su učestvovali u forumima, kao i volonterima koji su pomogli da se realizuju ovi projekti.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.