Priprema se druga Povorka ponosa u Sarajevu u toku 2020. *Arhiva

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 4170

Objavljen je poziv zainteresiranim građanima da se priključe u organiziranju druge Povorke ponosa tokom 2020. godine. Prva povorka organizirana je u septembru 2019. a sada se već planira druga povorka.

Povorka ponosa jeste nužna i njeno kontinuirano održavanje je neophodno, jer borba za ljudska prava LGBTIQ osoba mora da se nastavi i u 2020. godini. Ohrabrujemo sve LGBTIQ osobe i sve naše saveznike/ce da se pridruže Organizacionom odboru i budu dio druge Bh. povorke ponosa“, naveli su organizatori prošlogodišnje povorke.

Naglašavaju da Bh. povorka ponosa poštuje principe i vrijednosti antifašizma, ravnopravnosti, solidarnosti, slobode, socijalne pravde, samoodređenja, sekularnosti, inkluzivnosti, antimilitarizma, vladavine prava, spremnosti na dijalog i nenasilne komunikacije.

Organizacioni odbor (OO) Bh. povorke ponosa je neformalno tijelo sastavljeno od pojedinačnih aktivistkinja i aktivista i zaduženo je za cjelokupnu organizaciju Povorke ponosa. Sve članice/ovi OO-a su volonterski uključene u cjelokupnu organizaciju povorke i moraju da poštuju principe i vrijednosti zajednički definisane pri formiranju OO-a.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.