Pripremite se i trčite maraton za dječaka Riada 20. januara u Sarajevu *Arhiva

BiHHumanost
Aktivnost za Riada pokrenuo je Mahir Mujić koji će svim trkačima koji se odluče trčati za ovog dječaka dati posebno dizajniranu majicu.

Trčat će se  ulicama grada, kroz pet sarajevskih općina, od Darive do Vrela Bosne, preko Miljacke i Željeznice sa stratom i ciljem u Centru Safet Zajko. Saobraćaj neće biti zaustavljen, neće biti fiksnih pozicioniranih sudija, već će se raditi o tipu maratona kao da se radi o samostalnom trkačkom treningu po ulicama Sarajeva.

Svi trkači će morati imati sistem mjerenja pređene dužine pretrčanih kilometara, sat, mobitel ili slično, s “konekcijom” na STRAVI. Trkačima će se prihvatiti rezultat samo ukoliko njihov Strava account pokaže da su pretrčali traženu rutu i da su istrčali minimalno 42.195 kilometara.

Riadova priča, odnosno priča njegovog oca Sadžida, objavljena je u emisiji “Ispuni mi želju”. Sadžid je ostao samohrani otac s dvoje djece. Riad je rođen kao sedmanče 28. maja 2009. godine i boluje od cerebralne paralize, a ljekari su predviđali da će “živjeti kao biljka”. Pokazao im je da nisu u pravu. Zahvaljujući dobrim ljudima, upornosti njegovog oca i velikoj želji za borbom i životom, Riad ima besplatno liječenje u Dubrovniku i napreduje iz dana u dan. Stao je na svoje noge uz pomagala, redovno vježba i ima veliki osmijeh na licu.

Detalje o onima koji žele podržati akciju za Riada putem “Unusual 42.195 m Sarajevo” maratona potražite ovdje.

Organizator ove neobične utrke je Atletski klub Novi Grad Sarajevo “Atleta”.

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 130 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.