Prirodni naraštaj na području Općine Ilijaš. *Arhiva

Info: Aktivni članci 556, Arhivirani članci 4683

Klasični primjer objavljivanja statistike o novo rođenim bebama na području Općine Ilijaš, iz matičnog ureda u knjigu rođenih upisano je 301 beba, a broj umrlih 232. Bilo bi to istina da se ne obmanjuje javnost i da kažemo da je 30 % tih beba rođeno u  susjednim općinama iz drugih Kantona, a rozlog je jasan da su osobe prijavljene kod rodbine ili prijatelja radi ostvarivanja Zakonskih prava porodilja koja nisu usklađena na svim Kantonima.

A što se tiče sklapanja brakova, i statistike da je zaključeno 180 brakova u 2018 godini je istina, ali znamo da su brakovi u većini sklapani i da isti ti ne žive na području Općine Ilijaš nego u dijaspori.

Po popisu iz 1991 godine. Ilijaš je imao 25184 stanovnika, a iz popisa 2013. godine 20504. Statistika bi bila i gora da u popisu stanovništva iz 2013. godine nismo popisali i one koji žive u dijaspori.

Toliko o prirodnom naraštaju na području Općine Ilijaš.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.