Privrednim subjektima za isplatu dijela plaće za mjesec mart planirana sredstva u iznosu od 2.350.000 KM

Info: Aktivni članci 569, Arhivirani članci 4439

Na Javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart 2020. godine, do sada je 2.000 pravnih i fizičkih lica ispunilo uslove, navode iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Ove firme upošljavaju oko 8.600 osoba za čije plate izdvajaju 1.410.030 KM.

U toku je obrada nepotpunih zahtjeva, te iz Ministarstva procijenjuju, da će oko 3.100 privrednih subjekata u kojima radi 13.000 osoba ispuniti uslove ovog poziva.

Planirano je da se svi pristigli zahtjevi obrade tokom naredne sedmice, a lista privrednih subjekata koji su ispunili uslove Javnog poziva bit će objavljena na web stranici Ministarstva.

Ukupno je pristiglo 4.950 aplikacija, a planirani iznos za isplate privrednim subjektima u mjesecu martu je 2.350.000 KM.

Iz Ministarstva podsjećaju kako je Javni poziv objavljen 10. aprila, a mogla su se prijaviti samo pravna i fizička lica koja imaju sjedište na području Kantona Sarajevo, oni kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti naredbama štabova civilne zaštite, uz to da su ispunili obaveze po osnovu javnih prihoda zaključno sa 31.12.2019.godine, te da su zadržali broj prijavljenih radnika na dan 31.03.2020.godine, osim onih kojima je istekao ugovor o radu ili su sporazumno prekinuli radni odnos.

Rok za podnošenje prijava bio je 10 dana.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.