Problem koji se ignoriše u MZ Blagovac u Vogošći: Žice upletene u krošnju od drveća *Arhiva

Aktivni članci 851 od 858, Arhivirani članci 2921 od 2953

U naselju Vrapče, MZ Blagovac u Vogošći žice od bandere upletene su u krošnje od drveta i predstavljaju moguću opasnost po okolinu.

Ovaj problem, posebno za kuću u blizini nije zanemarljiv, a svi su upoznati sa time.  Uobičajeno je da Elektrodistribucija postupa samo ukoliko dođe do kidanja žica.

Iako su građani ovaj problem više puta prijavljivali nadležnim službama, obećanja je bilo ali konkretnih poteza u rješavanju problema nije. Postavlja se pitanje ko će biti odgovoran ukoliko dođe do požara ili nekog drugog problema koji mogu da izazovu žice upletene u krošnje drveta.

Moramo napomenuti da je bandera u raspadnom stanju, truhla je.

Inače građani sami ne smiju da uklone grane niti da izmjeste ili eventualno izmjene dotrajali stub(banderu), imaju službe koje bi trebale to da rade a one same, na zahtjev mještana bi trebale da djeluju shodno problemima na terenu, po prijavi građana, ali i na zahtjev mjesne zajednice.

Predstavnici Savjeta mjesne zajednice Blagovac, čijem području ovo i pripada upoznati su sa problemom zbog kojeg su slali dopise Elektrodistribuciji. Na teren su kako nam kažu u pismu izlazili i sačinili zapisnike, predstavnici Elektrodistribucije, u kojima je navedeno da se radi o problemu koji treba rješiti HITNO no ipak problem nikada nije rješen. -stoji između ostalog u poruci koju smo dobili u našu redakciju.

5d9c7fcbec42c5d9c8241ae7ed

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.