Problem parking mjesta za osobe s invaliditetom na području Općine Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 622, Arhivirani članci 4683

Osobe s invaliditetom muku muče sa nesavjesnim vozačima koji nepropisno parkiraju automobile na trotoare ili zauzimaju parking mjesta predviđena za njih, što predstavlja sve veći problem u kretanju ove kategorije stanovništva u zoni grada Ilijaša.

Problem je izraženiji na mjestima gdje su parking mjesta obilježena ali nedovoljno vidljiva, ispred Doma zdravlja, kao i ispred drugih zgrada kojima upravlja grad Ilijaš.

Da bi se ovaj problem riješio treba  informisati vozače koji nisu osobe s invaliditetom o važnosti vozila u životu osoba s invaliditetom, zatim obavezno upozoravati nadležne institucije o neimplementaciji propisa o osiguranju pristupačnosti parking mjestima za osobe s invaliditetom.

Rješenje ovog problema očekujemo vrlo brzo a povod tome mogla bi biti i vijećnička inicijativa Halida Dizdarevića. Inicijativu koju je uputio  Dizdarević odnosi se na to da  se adekvatno obilježe sva parking mjesta u Općini Ilijaš za osobe s invaliditetom.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.