Problemi sa grijanjem u fiskulturnim salama OŠ “Hašim Spahić” *Arhiva

Ilijaš

Otvaranje fiskulturne sale u JU OŠ Hašim Spahić, bila je, možemo reći karikaturna predstava. Zapravo sala nije u funkciji, posebno ne za održavanje časova u njoj.

Naime kako saznajemo sala se trebala zagrijavati sa mreže Gradske toplane. Ne znamo iz kojih razloga zagrijevanje sale nije umreženo u sistem zagrijavanja na Gradsku toplanu. Problem se pojavio kada se uvidjelo da je previ[e hladno i da [kolski sistem ne može zagrijevati ovu salikada su minusi napolju i kada je grijanje neophodno kako bi se nastava mogla nesmetano odvijati, kako u staroj tako i u novootvorenoj sali.

Zbog nama nepoznatih razloga sala je priključena na  školski sistem zagrijavanja, koji jedva da uspije zagrijati učionice i druge prostorije koje su neophodne za normalno funkcionisanje ove ustanove. Također smo saznali da se časovi trenutno ne održavaju ni u jednoj od fiskulturnih sala.

U staroj sali došlo je do kvara još tokom  radova na novoj sali.

Trentno stanje je takvo da se časovi tjelesnog odgoja ne održavaju ni u jednoj sali, kako novoj tako i u staroj.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.