Problemi sa grijanjem u fiskulturnim salama OŠ “Hašim Spahić” *Arhiva

Info: Aktivni članci 588, Arhivirani članci 4683

Otvaranje fiskulturne sale u JU OŠ Hašim Spahić, bila je, možemo reći karikaturna predstava. Zapravo sala nije u funkciji, posebno ne za održavanje časova u njoj.

Naime kako saznajemo sala se trebala zagrijavati sa mreže Gradske toplane. Ne znamo iz kojih razloga zagrijevanje sale nije umreženo u sistem zagrijavanja na Gradsku toplanu. Problem se pojavio kada se uvidjelo da je previ[e hladno i da [kolski sistem ne može zagrijevati ovu salikada su minusi napolju i kada je grijanje neophodno kako bi se nastava mogla nesmetano odvijati, kako u staroj tako i u novootvorenoj sali.

Zbog nama nepoznatih razloga sala je priključena na  školski sistem zagrijavanja, koji jedva da uspije zagrijati učionice i druge prostorije koje su neophodne za normalno funkcionisanje ove ustanove. Također smo saznali da se časovi trenutno ne održavaju ni u jednoj od fiskulturnih sala.

U staroj sali došlo je do kvara još tokom  radova na novoj sali.

Trentno stanje je takvo da se časovi tjelesnog odgoja ne održavaju ni u jednoj sali, kako novoj tako i u staroj.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.