Promocija zdravlja u lokalnoj zajednici: Najava predavanje na temu prevencije raka grlića materice *Arhiva

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 4170

U organizaciji Zdravstvenog savjeta općine Ilijaš u četvrtak, 27. februara u 15 sati, u prostorijama Biznis centra je planirano predavanje na temu prevencije raka grlića materice.

Moderator ovog edukativnog predavanja će biti predsjednik Zdravstvenog savjeta općine Ilijaš dr.med. Anel Bumbulović.

Planirano je uvodno obraćanje načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, a potom uvodno predavanje direktorice Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo prof.dr.med.sci. Aide Pilav.

Nakon toga je planirana prezentacija dr.med. Senihe Čelik na temu „Rak grlića materice, javnozdravstveni problem, simptomi, faktori rizika i prevencija“.

Iako spada u grupu preventivnih karcinoma, rak grlića materice na drugom je mjestu po učestalosti kod žena i često je uzročnik visoke smrtnosti.

Da svake dvije minute u svijetu od raka grlića materice umre jedna žena porazni su podaci, zbog čega ovakva predavanja imaju višestruki značaj, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da živimo u zemlji u kojoj je briga o ženskom zdravlju posebno reproduktivnih organa žene i dalje tabu tema.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.