Proširenje puta u Industrijskoj zoni Luka: Čeka se na Elektrodistribuciju i BH Telekom *Arhiva

Info: Aktivni članci 534, Arhivirani članci 4439

Izvođač radova koji je potpisao ugovor za izvođenje radova je firma GEO-PUT D.O.O. iz Maglaja. Ugovor je potpisan prije mjesec dana a realizacija istog nije počela.

Kako smo uspjeli saznati radovi proširenja puta u gornjem dijelu (blizu pruge) u Industrijskoj zoni Luka još nisu počeli jer se čeka na Elektrodistribuciju i BH Telekom, razlog nepoznat. Izvođač je spreman da krene u realizaciju potpisanog ugovora međutim kako su nam iz ove firme kazali čeka se da Elektrodistribucija i BH Telekom odrade svoj dio kako bi se moglo početi sa radovima.

Ukoliko mi razrovimo put, saobraćajnica će biti zatvorena i opet ćemo morati čekati da ovi odrade svoje, jer mi kad počnemo sa radovima naš  planirani rok je nekih 70 dana od dana početka tako da ukoliko radovi krenu u realizaciju ništa nismo postigli jer bi opet morali čekati na Elektrodistribuciju i BH Telekom da odrade svoj dio posla. kazao nam je jedan od nadzornika firme GEO-PUT.

5bb336889bb52

Kako smo uspjeli uvidjeti iz nekoliko faktora ovog projekta postoji mogučnost da će se tek postavljena ulična rasvjeta, nekoliko stubova, morati izmještati. Planski lili ne, trošak je neizbježan a na početak radova se i dalje čeka.

Proširenje ovog puta značajno je za Industrijsku zonu Luka gdje će se olakšati pristup svim objaktima i firmama koje se tu nalaze kao i firmama koje će biti izgrađene.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.