Proširenje puta u Industrijskoj zoni Luka: Čeka se na Elektrodistribuciju i BH Telekom *Arhiva

FotoIlijaš

Izvođač radova koji je potpisao ugovor za izvođenje radova je firma GEO-PUT D.O.O. iz Maglaja. Ugovor je potpisan prije mjesec dana a realizacija istog nije počela.

Kako smo uspjeli saznati radovi proširenja puta u gornjem dijelu (blizu pruge) u Industrijskoj zoni Luka još nisu počeli jer se čeka na Elektrodistribuciju i BH Telekom, razlog nepoznat. Izvođač je spreman da krene u realizaciju potpisanog ugovora međutim kako su nam iz ove firme kazali čeka se da Elektrodistribucija i BH Telekom odrade svoj dio kako bi se moglo početi sa radovima.

Ukoliko mi razrovimo put, saobraćajnica će biti zatvorena i opet ćemo morati čekati da ovi odrade svoje, jer mi kad počnemo sa radovima naš  planirani rok je nekih 70 dana od dana početka tako da ukoliko radovi krenu u realizaciju ništa nismo postigli jer bi opet morali čekati na Elektrodistribuciju i BH Telekom da odrade svoj dio posla. kazao nam je jedan od nadzornika firme GEO-PUT.

5bb336889bb52

Kako smo uspjeli uvidjeti iz nekoliko faktora ovog projekta postoji mogučnost da će se tek postavljena ulična rasvjeta, nekoliko stubova, morati izmještati. Planski lili ne, trošak je neizbježan a na početak radova se i dalje čeka.

Proširenje ovog puta značajno je za Industrijsku zonu Luka gdje će se olakšati pristup svim objaktima i firmama koje se tu nalaze kao i firmama koje će biti izgrađene.

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.