Pružni prijelazi od Sarajeva do Visokog: Znakovi zarasli, signalizacija slabo vidljiva *Arhiva

Info: Aktivni članci 588, Arhivirani članci 4683

Ukrštanje željezničkog i cestovnog saobraćaja u BiH predstavlja veliki problem. Nisu rijetki slučajevi da vozači u cestovnom saobraćaju ne uoče na vrijeme voz i tom prilikom dolazi do stravičnih nesreća.

Bilo je slučajeva čak i da pješaci nisu imali upozorenje da se u blizini nalazi željeznička pruga.

Ekipa Avaza provjerila je pružne prijelaze od Sarajeva do Visokog i uvjerila se u nesigurne prijelaze koji svakodnevno predstavljaju opasnost.

Osim prijelaza u Ilijašu koji je urađen po standardima i sa svom pratećom svjetlosnom i znakovnom signalizacijom, drugi prijelazi tek da zadovoljavaju ocjenu prolazno.

Tako, naprimjer, pružni prijelaz u Donjoj Vogošći je zbog drveća pored ceste i granja jedva vidljiv, a pogotovo u noćnim satima. Prijelaz na ulazu u Visoko je toliko uništen da vozači moraju usporiti do te mjere da se čak zaustave pa polako prelaze preko pruge.

Ista situacija je i s prijelazom na raskrsnici za Vareš i Brezu, gdje šarafi od pruge predstavljaju opasnost za gume na automobilu.

E. Trako / Avaz

5cc6c9af7d04d 5cc6c9b36594b 5cc6c9b824542 5cc6c9bd315f3

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.