Pucnjava u Luci: Izazivanje opće opasnosti i teške tjelesne povrede *Arhiva

Ilijaš

Dana 05.09.2018.godine u 10,35 sati, policijski službenici VII PU lišili su slobode Z.S., rođen 1990.godine, nastanjen u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Isti je u mjestu Gornja Luka, općina Ilijaš, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se sa Z.S. nalazio S.A., rođen 1994. godine, nastanjen u Visokom, koji je zatečen na licu mjesta sa vidnim tjelesnim povredama. Istom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede i na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da su S.A. nanijeli povrede H.S., rođen 1985.godine i H.M., rođen 1989.godine, nastanjeni u Ilijašu. U blizini navedenog događaja, pronađen je i izuzet odbačen pištolj nepoznate marke, sa okvirom i dva metka.

Pomenutog dana u 16,30 sati, H.S. i H.M. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda). Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Autor članka je Redakcija sa 259 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.