Puštena u promet isključna traka za Osjek

Redakcija 15. sep 2021 ID: 23197

Iključna traka sa saobraćajnice Zapadni prilaz gradu danas je puštena u promet, nakon što su je obišli ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač.

Izuzetno značajan projekt za stanovnike Ilidže, posebno za mještane naselja Osjek uspješno je završen i drago mi je da smo prepoznali njegovu važnost. Dužina isključne trake je 650 metara. Napravljena je nova traka sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ugradnjom odbojnih ograda. Širina isključne trake na početku je tri, dok je na kraju četiri metra. Puštanje u promet ove trake, uveliko će olakšati svakodnevnicu stanovnicima Ilidže“, kazao je ministar Šteta.

Vrijednost ovog projekta je 1.224.865,32 KM, a finansiralo ga je u potpunosti Ministarstvo saobraćaja KS preko Direkcije za puteve.

Načelnik Muzur iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja i Vladom KS, te istakao kako je ovaj projekt izuzetno važan za sve stanovnike Ilidže.

Važnost projekta je velika, posebno za stanovnike naselja Osjek, ali i za poslovnu zonu koja će se u budućnosti dodatno razvijati. Do sada su urađeni mnogi značajni infrastrukturni projekti zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS, zbog čega ćemo je i u narednom periodu nastaviti jačati za dobrobit svih građana naše općine“, istakao je načelnik Muzur.

Izvođač radova na ovom projektu bila je firma “Bosman”, a nadzor je vršio IPSA institut.

Zadovoljan sam urađenim poslom, radom svih učesnika projekta, ali i saradnjom sa načelnikom i općinskom administracijom. Nastojat ćemo održati ovakvu saradnju i u budućnosti“, naglasio je ministar Šteta.

U Ministarstvu saobraćaja KS u toku je planiranje novih projekata i priprema plana rada za sljedeću godinu, tako da se u narednom periodu očekuje mnogo novih infrastrukturnih aktivnosti i za Ilidžu, ali i za ostale općine Kantona Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 15. sep 2021 @15:01 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2109-151501-23197 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button