Putevi na području Ilijaša se čiste, stanje na terenu bez većih problema. *Arhiva

Ilijaš

Snijeg je jutros prekrio puteve u većem dijelu Bosne zbog čega se saobraćaj odvija otežano. Ekipe su još od ranih jutarnjih sati na terenu i rade na čišćenju ulica na području općine Ilijaš.

-Firma „Halilović“ zadužena je za čišćenje lokalnih puteva, ukupno 326 kilometara, tzv. LOT 1 i LOT 3 , LOT 2 planinski dio  145 kilometara. Osim toga, ekipe su na terenu kada se ukaže potreba , kao i po  posebnom nalogu. Tri ekipe na terenu u gradskom i prigradskom području , te dvije ekipe na planinskom području. Očišćeno je po prioritetima, saobraćajnice prvog  i drugog prioriteta, na planiniskom dijelu također su putevi prohodni i sve je uredno.  Problem je što ljudi ne poznaju  šta znače ti prioriteti, od prvog do četvrtog tako da je potrebno da imaju razumijevanja, kazao je Adis Bešlija iz Firme „Halilović“ Ilijaš.

Firma Citar produkt zadužena je za zimsko održavanje cesta od kantonalnog interesa.

Sarajevo-putevi zaduženi su za čišćenje i prohodnost magistralnih puteva.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i s kišom koja se može i lediti u dodiru sa tlom te kišom u Hercegovini. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 centimetara. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 5, na planinama do -9, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa http://radioilijas.ba/@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.