Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

Radovi na rekonstrukciji B objekta Doma zdravlja Ilijaš

Riječ je o projektu vrijednosti 158.000,00 KM, a sredstva su zajednički obezbijedili Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo 121.000,00 KM, a Općina Ilijaš koja je nosilac projekta 37.000,00 KM.

Projektom je planirana zamjena i potpuna rekonstrukcija krova, zamjena stolarije, uređenje garaža u dvorištu i sanacija dva mokra čvora u starom dijelu zgrade.

Izvođač radova je firma  ”EKO-GRADNJA” d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će “Pronasa” d.o.o. Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana.
Ovo je nastavak projekta uređenja objekta Doma zdravlja Ilijaš, koji je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo započelo u saradnji sa Općinom Ilijaš.
Podsjetimo prošle godine je realizovan projekat nadogradnje, rekonstrukcije, nadziđivanja, izmjene elemenata i materijala vanjskog izgleda fasade kroz zajedničku gradnju dvije etaže nad postojećim objektom Doma zdravlja Ilijaš kojim je Dom zdravlja Ilijaš dobio dodatnih 509 m2 prostora. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 843.000,00 KM, a projekat su zajednički finansirali Općina Ilijaš i Ministarstvo zdravstva KS.