Radovi u toku na rekonstrukciji društvenog doma u Podlugovima. *Arhiva

Ilijaš

Nakon 15. godina propadanja, uzrupiranja i korištenja društvene imovine od strane lokalnih privatnika uz pomoć ljudi koji su tad prestvljali MZ a nisu radili u interesu građana mjesne zajdnice dom u Podlugovima bio je  sve osim društvena imovina.

Nakon isteka ugovora o zakupu 2015.god. predsjedavajući savjeta MZ Podlugivi Almir Špiodic zajedno sa savjetom MZ pokreće proces vraćanja društvene imovine na korištenje građanima  kome i pripada ova društvena imovina.

Dugotrajan je bio proces uz mnogobrojne  opstrukcije, ubjeđivanja, ucjene, prijetnje, tužbe, žalbe, asistencija policije, i druga dešavanja dom se uspijeva vratiti u korist građana ove mjesne zajednice.

Kasnija smjena predsjednika Špiodića zbog ulaska u općinsko vijeće i imenovanje Safeta Gabeljića nastavlja se zalaganje  za interese građana i započeto uređivanje i renoviranje doma kako bi bio od koristi svim građanima kako MZ Podlugovi tako i od značaja za cijelu općinu Ilijaš.

MZ Podlugovi je kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajdnica u BiH” kojeg provodi UNDP a finansira vlada Švedske i Švicarske uz učešće općine Ilijas. U 2017.God. uspjela krenuti u sanaciju društvenog doma gdje se prvim projektom ogradila društvena imovina zatim i asfaltirala 600m2 ploha ispred doma.

Napokon, nakon više puta insistiranja i postavljanja pitanja na općinskom vijeću vezano za rekonstrukciju društvenog doma konačno su krenuli i radovi na renoviranu doma. 

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.