Radovi u toku na rekonstrukciji društvenog doma u Podlugovima.

Nakon 15. godina propadanja, uzrupiranja i korištenja društvene imovine od strane lokalnih privatnika uz pomoć ljudi koji su tad prestvljali MZ a nisu radili u interesu građana mjesne zajdnice dom u Podlugovima bio je  sve osim društvena imovina.

Nakon isteka ugovora o zakupu 2015.god. predsjedavajući savjeta MZ Podlugivi Almir Špiodic zajedno sa savjetom MZ pokreće proces vraćanja društvene imovine na korištenje građanima  kome i pripada ova društvena imovina.

Dugotrajan je bio proces uz mnogobrojne  opstrukcije, ubjeđivanja, ucjene, prijetnje, tužbe, žalbe, asistencija policije, i druga dešavanja dom se uspijeva vratiti u korist građana ove mjesne zajednice.

Kasnija smjena predsjednika Špiodića zbog ulaska u općinsko vijeće i imenovanje Safeta Gabeljića nastavlja se zalaganje  za interese građana i započeto uređivanje i renoviranje doma kako bi bio od koristi svim građanima kako MZ Podlugovi tako i od značaja za cijelu općinu Ilijaš.

MZ Podlugovi je kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajdnica u BiH” kojeg provodi UNDP a finansira vlada Švedske i Švicarske uz učešće općine Ilijas. U 2017.God. uspjela krenuti u sanaciju društvenog doma gdje se prvim projektom ogradila društvena imovina zatim i asfaltirala 600m2 ploha ispred doma.

Napokon, nakon više puta insistiranja i postavljanja pitanja na općinskom vijeću vezano za rekonstrukciju društvenog doma konačno su krenuli i radovi na renoviranu doma. 

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 131, Dopisnici 6, Pregledi 2014436