Realizacija projekta “Ambasadori prevencije ovisnosti” *Arhiva

Info: Aktivni članci 662, Arhivirani članci 3920

Nastavljajući dobru praksu saradnje sa predstavnicima lokalne zajednice i nevladinim organizacijama, predstavnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na poziv nevladine organizacije za prevenciju ovisnosti “NARKO-NE“ iz Sarajeva, u periodu od 21. – 23.01.2020. godine, učestvovali u realizaciji projekta „Ambasadori prevencije ovisnosti“.

Naime, pomenuta nevladina organizacija je, u saradnji sa Asocijacijom socijalnih radnika Kantona Sarajevo, organizirala trodnevnu edukaciju iz oblasti prevencije svih vrsta ovisnosti.

Osnovni cilj projekta jeste poboljšanje stručnog pristupa prevenciji ovisnisnosti djece i omladine, te promoviranju zdravih životnih stilova i navika kao i razvijanje kritičkog načina razmišljanja i stavova prema svim vrstama ponašanja i navika rizičnim po  fizičko i duševno zdravlje. Poseban naglasak je stavljen na one najopasnije i trenutno najprisutnije oblike ovisnosti, a to su, osim zloupotrebe opojnih droga, kockanje, klađenje, nargila, nesvrsishodna upotreba smartphone-a itd. Nastavu, koju  su vodili kvalificirani predavači i instruktori iz različitih oblasti, je  pohađalo 20 učenika srednjih škola i 30 stručnih lica iz institucija i organizacija sa područja Kantona Sarajevo, a čija su osnovna djelatnost obrazovanje, zdravstvo, socijalna zaštita i sigurnost.

Svi učesnici će tokom narednog perioda moći da samostalno provode kreativne aktivnosti na prevenciji ovisnosti i unapređenju zdravlja djece i omladine.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.