Regionalni odbor”Merhamet” Tuzla pomaže grupe migranata koje svakodnevno pristižu *Arhiva

Info: Aktivni članci 554, Arhivirani članci 4439

Svakoga jutra ispred Ureda za strance u Tuzli, gdje se vrši prijava i registracija migranata koji pristižu na ovo područje pojavi se nova grupa ovih ljudi. U toku noći, oni na različite načine dolaze iz pravca Bijeljine, Zvornika i Sapne. Zadnju grupu od 35 migranata, najbrojniju ove sedmice, čine mlađi muškarci iz Alžira, Pakistana i Afganistana.

Već po ustaljenoj praksi, Regionalni odbor”Merhameta” Tuzla dijeli im tople obroke pripremljene u Narodnoj kuhinji “Imaret” u kojoj se inače hrani 2.400 socijalno ugroženih građana Tuzlanskog kantona, te voće, vodu i sokove.

5d15ef6541b6f

U Tuzli nema zvaničnog prihvatnog ili tranzitnog centra, pa se pomoć pruža u improviziranim uvjetima. Na taj način pokušavamo ublažiti teže humanitarne posljedice. S obzirom da nema nagovještaja da će doći do smanjenja priliva migranta u narednom periodu, to znači da će i “Merhamet” uz pripremu i dsitribuciju obroka za korisnike Narodne kuhinje na području 4 općine Tuzlanskog kantona, dodatno brinuti i o ovim ljudima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.