Registar imenovanih i zaposlenih u javnom sektoru online do kraja sedmice *Arhiva

Info: Aktivni članci 553, Arhivirani članci 4439

Kako saznaje Klix.ba u bazi podataka koja će biti dostupna široj javnosti nalazi se više od 20 hiljada imena i prezimena zaposlenih u javnom sektoru, kao i imenovanih osoba na funkcijama izvršne i zakonodavne vlasti Kantona Sarajevo.

Kako Klix saznaje, u registrima će biti dostupni svi podaci, od plaća zaposlenih, porijekla imovine, poticaja, inspekcijskih nadzora, koncesija, revizija…

Podaci o imenovanim funkcionerima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti će, prema trenutnom ustrojstvu, ostati u registru godinu nakon što prestanu obnašati funkcije, iako se razmatralo da podaci ostanu trajno.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Vlade KS zadužen je za uspostavu, održavanje i ažuriranje registra.

Podsjećamo, registar imenovanih osoba, u kojem se nalazi više od 3.000 imena, dostupan je na stranici Vlade KS od 2018. godine, a sada će biti ažuriran i objedinjen s novom bazom podataka.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.