Rezultati rada Karate kluba “Rašid Buća” – Ilijaš u 2019. godini *Arhiva

Info: Aktivni članci 545, Arhivirani članci 3594

Kako je završila 2019. godina tako i mi u Karate klubu “Rašid Buća” sumiramo ostvarene rezultate. Za proteklu godinu možemo reći da je jedana od najuspješnijih u periodu od 1996.g.
Naši članovi su nastupili na 26 takmičenja i osvojili smo 224 medalje, od čega je rekordan broj zlatnih medalja 48, srebrnih 44 i 132 bronzane medalje.

KK”Rašid Buća” u 2019. godini je u Reprezentaciji BiH imao svoja tri člana (Emina Brkić, Enela Šečić i Hamed Kadrić) koji su branili boje države na:
– 54. EVROPSKOM PRVENSTVU ZA SENIORE – ŠPANIJA (9.mjesto – Emina Brkić)
– 21. SENIORSKO BALKANSKO PRVENSTVO – SRBIJA (3.mjesto i 5.mjesto – Emina Brkić)
– EUROPEN UNIVERSITIES COMBAT CHAMPIONSHIPS – HRVATSKA (2.mjesto i 7.mjesto – Emina Brkić)
– 26. MEĐUNARODNI MEMORIJALNI KARATE KUP “SLAVONSKI BROD” – HRVATSKA (3.mjesto – Emina Brkić)
– 20. BALKANSKO PRVENSTVO ZA KADETE JUNIORE I U21 – SLOVENIJA (7.mjesto – Enela Šečić i 9.mjesto – Hamed Kadrić)

Pored naših reprezentativaca u Ilijaš je medalje donosilo ukupno 70 članova u svim uzrasnim kategorijama.

Pored osvojenih medalja KK”Rašid Buća” – Ilijaš se iz 2019.g. može pohvaliti i uspješno organizovanim 20.MEMORIJALNIM KARATE TURNIROM “Rašid Buća” (31.03.2019) koji je okupio oko 550 takmičara sa prostora cijele BiH. Na ovom turniru je po prvi put u Ilijašu održan i sudijski seminar ispred Karate saveza BiH.
Član i trener KK”Rašid Buća”, Azmir Subašić je u 2019.g. uspješno obnovio sudijske licence za Glavnog kantonalnog sudiju za borbe i kate i bio je delegiran za suđenje na osam turnira, dok je na pet turnira bio delegat.
U 2019. godini Ilijaš i Karate klub “Rašid Buća” su postali bogatiji za još dva majstora karatea. Elmir Ramić i Hamed Kadrić su na seminaru u Zaostrog položili za zvanje majstor karate Crni pojas 1.DAN.

Čestitamo svim našim članovima na ostvarenim rezultatima u 2019 i želimo svima puno zdravlja, sreće i uspjeha u 2020.

SRETNA NOVA GODINA

Karat klub “Rašid Buća”

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.