Ročište za ubistvo Ramba 29.augusta: Optuženi će svjedočiti u svoju korist *Arhiva

U sudnici je prikazan i videosnimak na kojem se vidi sukob između Nijaza Hasanovića i Munira Sinanovića

Ilijaš

Munir Sinanović Munja, koji se sa Arminom Halilovićem Arkom i Damirom Hasanovićem Dadom tereti za ubistvo Nijaza Hasanovića Ramba, svjedočit će, najvjerovatnije, u svoju korist na narednom ročištu koje je zakazano za 29. august ove godine. Ovo je bio prijedlog advokata Izeta Baždarevića, koji je usvojilo Vijeće kojim predsjedava sutkinja Žana Knežević. Mogućnost svjedočenja u svoju korist najavili su i branioci optuženog Halilovića i Hasanovića.

Povrede

Optužena trojka se tereti za ubistvo Nijaza Hasanovića, koje se desilo 20. augusta 2017. godine dva sata iza ponoći, ispred noćnog kluba Cool u Ulici bosanski put u Ilijašu. Njihovo hapšenje policija je obavila ispred spomenutog objekta. Odmah zatim privedeni su na saslušanje, a potom su predati Tužilaštvu. Tužilački prijedlog da im se odredi pritvor sarajevski Kantonalni sud je usvojio, te se optužena trojka i danas nalazi iza rešetaka.

Kako se navodi u optužnom aktu, Sinanović i Hasanović su se posvađali dok su bili u objektu. Kada je Hasanović izašao napolje, za njim su krenuli Muamer Karavdić, Meho Ibišević, te Munir Sinanović, Damir Hasanović i Armin Halilović.

Dok su se prepirali, Nijaz Hasanović je u jednom momentu izvadio nož i ubo Ibiševića. Potom su Sinanović i njegova grupa počeli da udaraju Nijaza Hasanovića nanijevši mu tom prilikom teške povrede, od čijih je posljedica preminuo.

Sarajevska tužiteljica Ljiljana Marilović je na posljednjem ročištu u spis dokaza uložila izvještaj o pretresu lica mjesta, fotodokumentaciju sa 127 fotografija lica mjesta, zatim nalaz obdukcije tijela Nijaza Hasanovića, te izvod iz kaznene evidencije za optuženu trojku.

Snimak

U sudnici je prikazan i videosnimak na kojem se vidi unutrašnjost hodnika pomenutog noćnog kluba. Na snimku se, dodala je tužiteljica, vidi sukob između Nijaza Hasanovića i Munira Sinanovića, a potom i kako su pojedinačno izašli iz kluba. Ono što se dešavalo na stepenicama nije se moglo vidjeti jer je, kako je pojašnjeno, snimak na CD-u oštećen.

Sinanović je, naime, osuđivan zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede na uslovnu kaznu zatvora od devet mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo. Halilović i Hasanović nisu ranije osuđivani.

Izvor: Oslobođenje.ba

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.