RTRS / Dodik: Ambasador BiH u Pakistanu izdao 3.000 falsifikovanih viza migrantima

Info: Aktivni članci 331, Arhivirani članci 4695

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u emisiji “Aktuelno” na RTRS-u iznio je ozbiljne optužbe na račun Sakiba Forića, ambasadora BiH u Pakistanu.

Dodik je rekao da je otkrio da su na nedavnom sastanku u Predsjedništvu BiH predstavnici Ministarstva sigurnosti u Savjetu ministara iznijeli podatak da je ambasador BiH u Pakistanu falsifikovao ulazne vize za 3.000 Pakistanaca koji su ušli u BiH i predstavljaju ozbiljan sigurnosni problem.

Sada se vidi koliko je bilo važno što je RS rekla da se na njenoj teritoriji ne mogu zadržavati migranti, niti mogu biti migrantski centri. I otkuda 9.000 ljudi iz Pakistana ovdje i zašto Pakistan neće da ih vrati“, rekao je Dodik.

On je rekao da je za to da se migranti deportuju jer će u BiH napraviti ozbiljan problem.

Ali, postoje politike u BiH koje hoće da ih ovdje zadrže i zato nije slučajno što je migrantski centar stavljen u srpsko selo, što je poruka Srbima da tamo nemaju šta da traže. Sada će htjeti da tamo izgrade džamiju i slično. Dakle, ako nemamo RS izgubićemo sve što imamo ovdje“, poručio je Dodik.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.