RTV Vogošća: Ispitivanjem tla potvrđeno postojanje klizišta u naselju Svrake IV

Tokom protekle sedmice Civilna zaštita općine Vogošća u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS obišla je lokalitet naselja Svrake IV gdje je ispitivanjem tla potvrđeno postojanje klizišta.

Nakon uvida u situaciju na terenu Civilna zaštita je izdala preporuku da se porodice iz dva stambena objekta privremeno isele dok se ne iznađe neko trajno rješenje.

Prema riječima Nermina Hajre, pomoćnika načelnika za Civilnu zaštitu, na ovoj lokaciji najveći problem predstavljaju podzemne vode koje su i glavni uzrok nastajanja klizišta.

Općina Vogošća je u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS već pokrenula aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za sanaciju i ovog lokaliteta.

Pored toga upućen je i zahtjev Ministarstvu privrede KS da se olakšaju procedure koje se odnose na izdavanje odobrenja za izvođenje geoloških i istražnih radova, kako bi se izrada projektne dokumentacije mogla završiti u najskorijem roku.

RTV Vogošća

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 177, Dopisnici 7, Pregledi 1087653