Sadik Ahmetović otkrio: “Da li ću biti na listi za izbore u Srebrenici!”

Autor sadržaja: Aktivni članci 971, Arhivirani članci 2921

Tvrdi da je u politici prošao sve faze od općine do države ali da ima jedno dobro političko iskustvo kada je u pitanju Srebrnica

Sadik Ahmetović, bivši državni zastupnik i ministar sigurnosti BiH gostujući u Dnevniku TV1 je izjavio da nema nikakvu personalnu ambiciju da bude nekoj od listi za predstojeće lokalne izbore u Srebrenici.

Tvrdi da je u politici prošao sve faze od općine do države ali da ima jedno dobro političko iskustvo kada je u pitanju Srebrnica. Ahmetović je istakao da je vodio SDA u Srebrenici deset godina u tih deset godina su se izbori uvijek dobijali te da je dužan iskustvo upotrijebiti u ono što bi značilo da Srebrenicu vratim na neku zelenu granu.

To je jedino o čemu razmišljam i to je jedino što trenutno radim kada je u pitanju moj politički angažman. Volio bih da u izbornoj noći saopćimo javnosti i svim ljudima u BiH koji osjećaju Srebrenicu i potrebu da bude neko u Srebrenici bude neko no ne negira genocid na čelu grada bude osoba koja može nastaviti tamo gdje se stalo prije četiri godine. To bi bila jedina moja satisfakcija u vremenu pred nama”, kazao je Ahmetović.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.