Sahludin Šehić iz Ilijaša na Međunarodnom powerlifting takmičenju u Zadru *Arhiva

Info: Aktivni članci 534, Arhivirani članci 4439

Izvanredan uspjeh Sahludina Šehića iz Ilijaša dokaz je učestvovanje na mnogobrojnim takmičenjima od kojih je i Međunarodno takmičenje u powerliftingu pod nazivom „GPC Croatia Open Cup“ održano prošle sedmice, 11. maja u Zadru. Ovo takmičenje poprimilo je međunarodni karakter te je ujedno bilo i izlučno takmičenje za hrvatske takmičere na predstojećem Evropskom prvenstvu GPC powerlifting federacije.

Gosti takmičenja bili su takmičari iz Češke, Slovačke, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Na takmičenju su sudjelovala 32 takmičara koji su se takmičili u troboju snage-powerliftingu, potisku s klupe ili bench pressu te mrtvom dizanju.

Ukupni pobjednik u mrtvom dizanju je Kristijan Matković iz Petrinje koji nastupa za PLK Rux. Kristijan je podigao 310kg u kategoriji do 100kg. Na žalost pokušaj na 316kg nije tehnički bio ispravan. Drugi je bio naš Ilijašanin Sahludin Šehić s 330kg u kategoriji preko 140kg, a treći je domaći takmičar iz Zadra, član PLK Rux.

Ovo je ujedno i 1. mjesto, balkanski rekord u kategoriji Raw Deadlift 330 kg  u 140+ Master (40-44)

Moramo napomenuti  da će  Sahludin Šehić 26. maja učestvovati na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj gdje će se takmičiti 22 države sa 650 takmičara.

Čestitamo Sahludinu na uspješnom rezultatu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.