Sajam zapošljavanja za poslodavce i nezaposlene osobe *Arhiva

BiH

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo u skladu sa strategijom razvoja Kantona Sarajevo i ove godine organizuje Sajam zapošljavanja za poslodavce i nezaposlene osobe koji će se održati 30. novembra 2018. godine u Domu mladih u sklopu Centra Skenderija sa početkom u 10 sati. Ovogodišnji Sajam, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo realizuje u saradnji sa partnerima Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo sa srednjim strukovnim školama, Udruženjem poslodavaca FBiH i Privrednom Komorom Kantona Sarajevo.

Sajam zapošljavanja Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo koji se već tradicionalno održava krajem godine, s namjerom da na jednom mjestu okupi sve zainteresovane poslodavce i nezaposlene osobe postao je prepoznatljivo mjesto na kojem svi sudionici imaju jednake šanse za pristup informacijama o stanju na tržištu rada u Kantonu Sarajevo.

Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba sa poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti. Pored ponude slobodnih radnih mjesta kod velikog broja poslodavaca koji će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu, posjetioci će imati priliku da posjete i štand Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo gdje će se moći informisati o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije. U okviru pratećeg sajamskog programa, u sali Doma mladih će biti organizovane radionice, panel diskusija na temu dualnog obrazovanja, posredovanja u zapošljavanju i potrebama poslodavaca za radnom snagom, kao i ostali sajamski sadržaj.

Svi koji su u potrazi za poslom, imat će priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoje biografije (CV). Sajam zapošljavanja izvrsna je prilika za ostvarenje neposrednih kontakata između poslodavaca, onih koji traže zaposlenje, obrazovnih ustanova te svih koji su na tržištu rada.

Pozivamo sve zainteresovane koji aktivno traže posao, da iskoriste ovu odličnu priliku, pripreme svoje zamolbe, biografije i kontakt podatke za poslodavce koji će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu. Ne propustite priliku, prijavite se i osigurajte svoju buduću karijeru!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.