Salih Matoruga -novi predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Ilijaš *Arhiva

Ilijaš

Održana je konstituirajuća sjednica Udruženja penzionera Ilijaš  na kojoj je izabrano radno predsjednišvo , verifikaciona komisija , predsjednik Skupštine i zamjenik, Izvršni   i  Nadzorni odbor.  Na sjednici je razmatran Program rada i aktivnost iza 2018. godinu. Za novog predsjednika Skupštine izabran je Salih Matoruga.

Salih Stomornjak , koji je vršio funkciju predsjednika Skupštine u predhodnom sazivu  je za Radio Ilijaš kazao:“  Svake četiri godine  biramo nove članove , tako je bilo i ovaj put.  Mi imamo 13 mjesnih organzacija koje biraju svoje članove i  koje predlažu članove za Skupštinu UP Ilijaš i članove za federalni i kantonalni nivo. Naša skupština broji  35 članova  i 13 predsjednika mjesnih organizacija . Na području općine Ilijaš  imamo 3540 penzionera, od toga su naši članovi njih 2850. Ove godine smo izbore proveli na demokratski način, vodili smo računa i o nacionalnoj zastupljenosti . Sada imamo 26 novih članova u  Skupštini , a ostali su stari”.

Novi predsjednik Skupštine  Udruženja  Salih Matoruga  je kazao da je plan nastaviti sa svim aktivnostima u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima. Takođe je pomenuo da je na konstituirajućoj Skupštini usvojen Plan rada i aktivnosti za ovu godinu.

 “Nastavit ćemo sa pomaganjem našim članovima koji se nalaze u stanju  potrebe i članova koji su bolesni,  te ćemo svoje planske aktivnosti uraditi na vrijeme“- kazao je Matoruga i pozvao sve penzionere koji nisu njihovi članovi da im se pridruže.

izvor: RadioIlijas.ba

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.