Samiru Ademoviću zlato na takmičenju u powerliftingu u Slovačkoj (Video) *Arhiva

IlijašSportVideo

U Slovačkoj je danas održano takmičenje u powerliftingu, a bh. predstavnik Samir Ademović osvojio je prvo mjesto u disciplini “dead lift”.

On je na WUAP World Championship 2018, u kategoriji -140kg, disciplina “dead lift”, s podignutih fascinantnih 325kg osvojio prvo mjesto, a pobjedu je ostvario u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su se takmičili predstavnici iz 30 različitih zemalja.

Ademović je rođen 1985. godine u Srebrenici, a kao pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je i ove godine na takmičenju u atletici na nivou OS BiH šestu godinu u nizu prvak u bacanju kugle.

Prošle godine u Pragu je takođe predstavljao našu zemlju gdje je na Powerlifting Championship WUAP u kategoriji -125kg, disciplina “dead lift”, s podignutih 312,5 kg osvojio zlatnu medalju. Prije ovog takmičenja učestvovao je na GPC Powerlifting World Cup 2017 u Sarajevu i osvojio prvo mjesto u kategoriji do -125kg. Bosnu i Hercegovinu je predstavljao i na Svjetskom prvenstvu u Powerliftingu u Srbiji 2016 godine, kao i u Hrvatskoj na Lika Rux Power 2016 takmičenju po IPF pravilima.

Osim Ademovića, na takmičenju u Slovačkoj, vrijedno je spomenuti i još jednog predstavnika BiH Sahludina Šehića koji je osvojio prvo mjesto u Master kategoriji 140+ kg koji je postavio novi svjetski rekord sa podignutih 320kg.

5bcb0fbec85d7

Foto/Video @Facebook

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.