Šampionat Bosne i Hercegovine: Završena treća karting trka Sarajevo 2018 *Arhiva

BiHIlijašSport

Uspiješno je završen Šampionat Bosne i Hercegovine. Treća ujedno i završna karting trka koje se boduje za Šampionat BiH, vožena je danas 04.11.2018. na stazi KK Ilijaš. Organizator trke je auto 4×4 club iz Sarajeva.
Iako je trka po kalendaru takmičenja ušla na sami kraj sezone takmičenja na zadovoljstvo svih učesnika trke vrijeme je bilo idealno za jedno lijepo i ugodno druženje naših naimlađih takmičara u Auto-moto i karting sportu.

Obzirom da je ovo treća ujedno i završna trka Šampionata BiH, a postignuti rezultati veoma bitni za bodovanje u generalnom plasmanu dodatno je podigla adrenalin kod svih učesnika u borbi za što bolji plasman i veći broj bodova.

Trka je vožena u skladu sa Opštim i Tehničkim pravilnikom SAMS-a BiH i vozači su vozili u pet klasa, a kao i do sada objavljujemo tri prvoplasirana vozača iz svake klase.

Klasa 1A:
1. pobjednik Aladin Begić
2. mjesto Vedad Bekić
3. mjesto Mateo Tomičić

Klasa 1B:
1. pobjednik Alem Đulović
2. mjesto Melina Tučić
3. Nemanja Knežević

Klasa 2A:
1.pobjednik Amir Ajdaslić
2.mjesto Mateo Tomičić
3.mjesto Muhamed Bureković

Klasa 2B:
1.pobjednik Alem Đulović
2.mjesto Nemanja Knežević
3.mjesto Aladin Begić

Klasa III ICA Junior
1.pobjednik Anđela Knežević
2.mjesto Boriša Sikima
3.mjesto Amina Grbo

Pored osvojenih medalja u pet klasa, dodijeljene su i tri posebne medalje

  1. Medalja za najbrži krug trke zasluženo osvojila je Amina Grbo.
  2. Medalja za FAIR PLAY vozača dodijeljena je Vedadu Bekiću.
  3. Medalja za najmlađeg vozača dodijeljena je Aladinu Begiću.

U poredku klubova je ostvaren sledeći plasman:
1.pobjednik TUZAMK Tuzla
2.mjesto AMK MAGNUM Istočno Sarajevo
3.mjesto AUTO 4X4 CLUB Sarajevo

Ovom trkom se završava takmičarska sezona 2018, a slijedi sabiranje bodova i proglašenje pobjednika u Šampionatu BiH sa vožene tri trke i proglašenje u Karting Kupu 2018 sa odvoženih pet trka.

Zahvaljujemo se sponzorima takmičenja u disciplini K01: DOO Babilon, DOO MEDŽ, DOO BINGO, GD DEKOR i DOO DELING.

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.