Samsung razvija tehnologiju za ugradnju prednje kamere ispod zaslona *Arhiva

Zanimljivosti

Nakon in-display čitača otisaka prstiju, polako dolazi red na druge komponente koje će biti moguće ugraditi u sam zaslon smartfona.

Tako sada stižu nove informacije s nedavno održanog foruma u Shenzhenu, na kojem su predstavnici Samsunga dali naslutiti kako razvijaju nove tehnologije AMOLED-a koje bi, nakon čitača otisaka prstiju, u sam zaslon omogućile ugradnju prednje kamere.

Da ćemo in-display čitač otisaka prstiju ugledati u Samsungu Galaxy S10 na proljeće, više uopće nije upitno, no nismo sigurni hoće li do lansiranja tog modela, ili čak Notea 10 najesen, tehnologija za ovakve kamere biti spremna.

Ono što bi moglo biti spremno je ugradnja zvučnika, odnosno telefonske slušalice u sam zaslon, što i ne bi bila neka novost, budući da smo takvo rješenje (piezoelektročno) već upoznali na Xiaomimu Mi Mix prije dvije godine.

Bilo kako bilo, u ovom je trenutku teško reći kad će koja tehnologija biti spremna za komercijalnu upotrebu, no ovakve informacije u svakom slučaju daju nadu da trenutak kada će cijelu prednju površinu smartfona pokrivati zaslon, nije daleko.

(Mob.hr)

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.