Politika

Saopćenje organizacije RVI iz Tuzle o napadu na novinare

Organizacija Ratnih vojnih invalida iz Tuzle uputila je danas saopćenje povodom napada na novinare tokom boračkih protesta na petlji Šićki Brod.

– Želimo javno osuditi svaki oblik nasilja i netrpeljivosti pa tako i posljednje verbalne i fiziče napade od strane nekolicine boraca na novinare, snimatelje i fotografe te sve druge medijske djelatnike, koji su se desili tokom protesta boraca na petlji Šićki Brod, a u kojima je evidentno učestvovala i nekolicina nezadovoljnih boraca. Izražavamo svoje žaljenje zbog nemilih događaja koje su imali novinari tokom obavljanja svojih redovnih aktivnosti, posebno iz razloga što je naša organizacija sa svim medijskim kućama tokom svih posljednjih godina imala izuzetno dobru saradnju – kaže se u saopćenju.

Iz Organizacije ratnih vojnih invalida grada Tuzle ističu da “u potpunosti podržavaju i stoje iza svih napora boračke populacije za ostvarivanje svojih prava koja im pripadaju i s tim u vezi u posljednje vrijeme, održavaju kontinuirane sastanke i vrše pritisak na predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti da se konačno donese Zakon o demobilisanim borcima, objavi registar boraca, kao i da se usvoji Zakon o boračkim organizacijama”.

Oni su u saopćenju koje potpisuje njihov predsjednik Nihad Bukvić pozvali sve borce, a posebno svoje članstvo, da im se u svakom trenutku obrate za bilo kakav vid pomoći, ali i da se suzdrže od bilo kakvih oblika nasilja, nemilih događaja i ne dozvole da se njima politizira.

Povezani članci

Nezavisni info centar za one koji žele da znaju. Informišemo širu javnost o dešavanjima na području Općine Ilijaš i šire.

Cijenjeni posjetioci broj objavljenih vijesti je 197 sa 2078446 pregleda

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Adblock Detektovan

Please consider supporting us by disabling your ad blocker