Saopćenje za javnost OO SDP Ilijaš

BiHNekategorisano

Općinsko vijeće je predstavničko tijelo građana Općine Ilijaš, koje je najviši organ vlasti Općine. Općinsko vijeće ima 25 vijećnika. Izbor općinskih vijećnika vrši se u skladu sa Ustavom, zakonom i Statutom Općine, na slobodnim demokratskim izborima.

Građanin Bosne i Hercegovine, koji je navršio 18 godina života, koji ima poslovnu sposobnost i koji ima prebivalište na području Općine Ilijaš , ima pravo da bira i bude biran za općinskog vijećnika. Nespojive su dužnosti općinskog načelnika, rukovodećih službenika i službenika sa posebnim ovlaštenjima sa dužnosti vijećnika u Općinskom vijeću.

Mandat općinskih vijećnika traje četiri godine. Nijedan vijećnik ne smije učestvovati savjetodavno, niti u odlučivanju, u stvarima u kojima odluka njemu lično ili njegovim bližnjima može donijeti direktnu korist ili štetu.

‘Vijećnici SDP-a Ilijaš ukazali  su danas na nepravilnost prilikom biranja predsjedavajućeg OV Iljaš i tražili da se ova tačka otkloni i da se Vijeće u skladu sa Zakonom o nacionalnoj zastupljenosti izjasni o prijedlogu iz reda druge nacionalnosti jer je načelnik iz reda Bošnjaka,  predsjedavajući iz reda Bošnjaka

Podsjećaju da su “cirkus” napravili vijećnici SDA koji su, uz pomoć par vijećnika iz satelitskih stranaka bliskih SDA , grubo kršeći procedure (Ustava FBiH, Ustava KS te Poslovnika o radu OV ) kako bi imenovali predsjedavajućeg iz reda Bošnjaka.

SDP Ilijaš neće prihvatiti da stvari koje pripadaju iz reda ostali naroda uređuju SDA Ilijaš , kao što se to pokušava. Mi im poručujemo da nas ne mogu kupiti i da se nećemo umoriti na putu borbe za dostojanstvo i ravnopravnost svih građana , kao i za jednaka prava i bolji životni standard svih građana Ilijaša.

Poštovani građani Ilijaša, na čelu OO SDP Ilijaš je mladi tim sa Alanom Šerakom. Ovaj tim ostvario je dobre rezultate da  prvi put ima jednog Ministra u Kantonu Sarajevo našeg Ilijašanina. Damir Filipović Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Naš Iljašanin, sportista, momak koji je čekao drugove kod kocke, sa prvim simpatijama šetao po Alića gaju. Iljašanin a NAŠ.

Puno zdravlja i sreće u novoj 2019. želi vam općinski odbor SDP-a Ilijaš.

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.