Saopćenje za javnost OO SDP Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Općinsko vijeće je predstavničko tijelo građana Općine Ilijaš, koje je najviši organ vlasti Općine. Općinsko vijeće ima 25 vijećnika. Izbor općinskih vijećnika vrši se u skladu sa Ustavom, zakonom i Statutom Općine, na slobodnim demokratskim izborima.

Građanin Bosne i Hercegovine, koji je navršio 18 godina života, koji ima poslovnu sposobnost i koji ima prebivalište na području Općine Ilijaš , ima pravo da bira i bude biran za općinskog vijećnika. Nespojive su dužnosti općinskog načelnika, rukovodećih službenika i službenika sa posebnim ovlaštenjima sa dužnosti vijećnika u Općinskom vijeću.

Mandat općinskih vijećnika traje četiri godine. Nijedan vijećnik ne smije učestvovati savjetodavno, niti u odlučivanju, u stvarima u kojima odluka njemu lično ili njegovim bližnjima može donijeti direktnu korist ili štetu.

‘Vijećnici SDP-a Ilijaš ukazali  su danas na nepravilnost prilikom biranja predsjedavajućeg OV Iljaš i tražili da se ova tačka otkloni i da se Vijeće u skladu sa Zakonom o nacionalnoj zastupljenosti izjasni o prijedlogu iz reda druge nacionalnosti jer je načelnik iz reda Bošnjaka,  predsjedavajući iz reda Bošnjaka

Podsjećaju da su “cirkus” napravili vijećnici SDA koji su, uz pomoć par vijećnika iz satelitskih stranaka bliskih SDA , grubo kršeći procedure (Ustava FBiH, Ustava KS te Poslovnika o radu OV ) kako bi imenovali predsjedavajućeg iz reda Bošnjaka.

SDP Ilijaš neće prihvatiti da stvari koje pripadaju iz reda ostali naroda uređuju SDA Ilijaš , kao što se to pokušava. Mi im poručujemo da nas ne mogu kupiti i da se nećemo umoriti na putu borbe za dostojanstvo i ravnopravnost svih građana , kao i za jednaka prava i bolji životni standard svih građana Ilijaša.

Poštovani građani Ilijaša, na čelu OO SDP Ilijaš je mladi tim sa Alanom Šerakom. Ovaj tim ostvario je dobre rezultate da  prvi put ima jednog Ministra u Kantonu Sarajevo našeg Ilijašanina. Damir Filipović Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Naš Iljašanin, sportista, momak koji je čekao drugove kod kocke, sa prvim simpatijama šetao po Alića gaju. Iljašanin a NAŠ.

Puno zdravlja i sreće u novoj 2019. želi vam općinski odbor SDP-a Ilijaš.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.