Saopštenje za javnost – u povodu skandalozne namjere nabavke policijskog vozila sa vodenim topom od milion maraka

Info: Aktivni članci 569, Arhivirani članci 4439

Skandalozna namjera nabavke vozila za posebnu namjenu sa vodenim topom od strane MUP-a Kantona Sarajevo – mora rezultirati smjenom odgovornih lica kako bi se spriječila nabavka vozila i dalje ponižavanje građana od strane vlasti prijetnjom upotrebe brutalne policijske sile, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Nedopustivo je da se namjerava dati milion maraka za policijsko vozilo sa vodenim topom, koje bi se upotrebljavalo protiv građana, a očito posebno protiv obespravljene boračke populacije, razočaranih i gladnih penzionera, nezaposlenih i antifašista, a ne protiv raznih fašista, četnika, ustaša i drugih domaćih izdajnika koji su izrazito dobro zaštićeni od strane vlasti prilikom javnog propagiranja mržnje i razdora među građanima BiH.

Ne smije se zaboraviti da je policiji 2018. godine naređeno razbijanje mirnih boračkih protesta upotrebom i policijskih pasa i svojevrsnih bojnih otrova ugrožavajući živote i zdravlje branilaca BiH, te je neophodno spriječiti nabavku vozila sa vodenim topom i dalje iživljavanje bilo koga nad građanima kako bi se zaštitili nemoralni političari i fašisti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.