Sarajevska policija najavila učešće na protestima zbog blokade Kantona *Arhiva

Info: Aktivni članci 576, Arhivirani članci 4683

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj dana 17.01.2020. godine, donio je Odluka o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Sindikata policije KS.

Poznato Vam je da Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine, te da je dana 16.01.2020. godine prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo i tom prilikom zakonodavna i izvršna vlast pokazala neodgovorno ponašanje prema građanima Kantona Sarajevo, a samim tim i prema uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada“, navodi se u saopćenju Sindikata policije KS.

Dodaju da će učestvovati u protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo.

Protesti će se shodno Odluci koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo održati nakon donešene Odluke sa sastanka predstavnika sindikata dana 20.01.2020. godine, kojom će se precizirati aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta. Ukoliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policje Kantona Sarajevo donijet će se Odluka o organizovanju štrajka“.

Na kraju su pozvali predstavnike vlasti u KS “da se maksimalno uozbilje”.

Sindikat policije Kantona Sarajevo ovom prilikom poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo da se maksimalno uozbilje i otkoče zablokirane procese, kako ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koji se isplačuje iz budžeta Kantona Sarajevo“.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.