Sarajlije koje ne budu poštovale samoizolaciju slat će se u kasarnu u Hadžićima *Arhiva

Info: Aktivni članci 329, Arhivirani članci 4695

Vlada FBiH danas je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o davanju na privremeno korištenje, dok traje stanje nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID-19), Centra za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić“ u općini Hadžići, Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kasarna se sastoji od Nastavnog objekta, ukupne neto površine 2.003,36 kvadratnih metara, te Kamene zgrade, ukupne površine 687,26 m2, obje sa stalnim sredstvima i sitnim inventarom.

Odluka je donesena nakon što se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obratilo Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova aktom u kojem je navedeno da Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo izvršavaju obaveze koje se odnose na provođenje mjera zdravstvene zaštite stanovništva BiH od korona virusa, da provode aktivnosti na kontinuiranom obilasku i kontroli osoba kojima su izrečene mjere samoizolacije, te da je rješenja koja su nadležni inspekcijski organi izdali o zabrani kretanja, veliki broj građana na području Kantona Sarajevo prekršio i krši svakodnevno.

N1

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.