Sastanak načelnika Fazlića i ministra Kalema: Dogovoreno pet novih projekata

Info: Aktivni članci 569, Arhivirani članci 4439

Načelnika Općine Ilijaš Akif Fazlić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adijem Kalemom. Cilj ovog sastanka je pokretanje pet novih projekata na području općine Ilijaš.

Prema riječima ministra Adija Kalema razlog sastanka je unapređenje cestovnog saobraćaja na području općine Ilijaš.

U toku ove godine planiramo pokrenuti određene projekte, između ostalog u toku su tri gradilišta koje ćemo danas i obići. Planiramo u ovoj godini preko Direkcije za puteve KS da uložimo otprilike četiri miliona maraka na putnu komunikaciju na području općine Ilijaš, s obzirom na to da općina Ilijaš ima najviše cestovnih prelaza dat je akcenat na osiguranje istih“, istakao je Kalem.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić istakao je da je ovo vrlo važan sastanak za provođenje programa Direkcije za ceste, te da je u realizaciji pet novih projekata.

U toku su tri projekta, koji su završnoj fazi realizacije, a danas potpisujemo novih pet. Riječ je o izgradnji ulice od zgrade Općine do regionalne ceste, rekonstrukciji ceste u naselju Vratuša, rekonstrukciji ceste u Hadžićima i na Vlaškovu te rekonstrukciji vezanoj za socijalno naselje u Starom Ilijašu. Također, privodimo finalizaciju odnosno potpisivanje sporazuma vezanog za obezbjeđenje pružnog prelaza koji je na potezu regionalna cesta – naselje Ljubinići, u vrijednos ti oko 243.000 KM. Projekat će zajednički finansirati Željeznice FBiH, Direkcija za ceste i Općina Ilijaš. Općina će također završiti procedure kojima će se pokrenuti rekonstrukcija regionalne ceste Malešići – Stari Ilijaš.

Jako puno projekata nas očekuje te sam jako zadovoljan da u vremenu korona virusa i kada se gube radna mjesta imamo jedan investicioni tok, te da bar u djelatnostima kao što je građevina možemo kroz javne projekte i finansiranje zadržati radna mjesta.

Mislim da je to i dobra poruka s neke psihološke strane prema našim građanima. Ova tri projekta idu uspješno i brzo, te ćemo ih završiti i pokrenuti pet novih“, kazao je Fazlić.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.