Sastanak predstavnika Savjeta MZ i načelnika Općine Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 554, Arhivirani članci 4683

Općinski načelnik Akif Fazlić održao je sastanak sa predstavnicima Savjeta MZ Ilijaš, Mrakovo, Podlugovi, Stari Ilijaš, Misoča i Srednje te predstavnicima općinske Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica.

Šest mjesnih zajednica učestvuju u projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Vlada Švedske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Tema sastanka bila je razmjena ideja za pripremu projektnog prijedloga na Javni poziv za aplikacije jedinica lokalne samouprave koji provodi UNDP.

Cilj ovog Javnog poziva je podrška realizaciji prioriteta i inicijativa na lokalnom nivou koji imaju za cilj poboljšanje javnih usluga i kvalitete života građana u jednicama lokalne samouprave.

Javni poziv također ima za cilj poticanje zajedničkih projekata više MZ, kao i partnerskih inicijativa između mjesnih zajednica i jedinica lokalne samouprave, koje doprinose poboljšanju dobrobiti zajednice.

Ovaj Javni poziv usmjeren je na podršku projektnim prijedlozima u 24 jedinice lokalne samouprave na području BiH.

Projekat koji bude odobren Općina Ilijaš će sufinansirati sa minimalno 30% cjelokupnog iznosa.

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.