Saznali smo zašto su Solakovići bez vode više od mjesec dana *Arhiva

Info: Aktivni članci 623, Arhivirani članci 4683

Stanovnici sela Solakovića blizu Ljubine u Ilijašu više od mjesec dana nisu imali vode na svojim česmama. Kako saznajemo uzrok je ljudske prirode a ne manjak vode kako smo pisali u prošlom članku.

Naime mještani su u više navrata pokušali otkriti zašto do njihovih kuća ne dolazi voda, mislili su da nema dovoljno vode u rezervoarima. Međutim kako su dalje tražili, naišli su na iznenađenje, neko je začepio cijevi od vode, kuglom, kamenjem i drugim predmetima što je prouzrokovalo da budu više od mjesec dana bez vode.

Ovim putem želimo skrenuti pažnju na nesvjesno djelovanje nepoznate osobe koja je počinila ovo djelo. Zaista nam je žao da živimo u društvu koje samo sebi stvara i pravi probleme. Nadamo se da ovakve i slične situacije neće biti navika te da se neće ponoviti.  Bez vode smo toliko dugo samo zato što je neka budala odlučila da se za$%& sa nama. kazao nam je jedan od mještana.

Iz bazena za vodu vode dvije cijevi, jedna za gornji dio sela i druga za donji dio, zaokruženo na slici. Cijev koja vodi za donji dio sela bila je začepljena, a kako nam prenose neki od mještana, kad tad će se saznati ko stoji iza ovog djela.

Mještani koji su bili žrtva ove diverzije mole da se nadležni pobrinu i da pristup bazenima ima ovlašteno lice za koje bi se znalo u slučaju da se ponovi nešto slično.

5c1fcb30dc7c1

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.