Saznali smo zašto su Solakovići bez vode više od mjesec dana *Arhiva

Ilijaš

Stanovnici sela Solakovića blizu Ljubine u Ilijašu više od mjesec dana nisu imali vode na svojim česmama. Kako saznajemo uzrok je ljudske prirode a ne manjak vode kako smo pisali u prošlom članku.

Naime mještani su u više navrata pokušali otkriti zašto do njihovih kuća ne dolazi voda, mislili su da nema dovoljno vode u rezervoarima. Međutim kako su dalje tražili, naišli su na iznenađenje, neko je začepio cijevi od vode, kuglom, kamenjem i drugim predmetima što je prouzrokovalo da budu više od mjesec dana bez vode.

Ovim putem želimo skrenuti pažnju na nesvjesno djelovanje nepoznate osobe koja je počinila ovo djelo. Zaista nam je žao da živimo u društvu koje samo sebi stvara i pravi probleme. Nadamo se da ovakve i slične situacije neće biti navika te da se neće ponoviti.  Bez vode smo toliko dugo samo zato što je neka budala odlučila da se za$%& sa nama. kazao nam je jedan od mještana.

Iz bazena za vodu vode dvije cijevi, jedna za gornji dio sela i druga za donji dio, zaokruženo na slici. Cijev koja vodi za donji dio sela bila je začepljena, a kako nam prenose neki od mještana, kad tad će se saznati ko stoji iza ovog djela.

Mještani koji su bili žrtva ove diverzije mole da se nadležni pobrinu i da pristup bazenima ima ovlašteno lice za koje bi se znalo u slučaju da se ponovi nešto slično.

5c1fcb30dc7c1

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.