SDP BiH: Hitno obustaviti nastavu u osnovnim i srednjim školama širom FBiH

Info: Aktivni članci 494, Arhivirani članci 4169

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine apeluje na Federalno ministarstvo obrazovanja da što hitnije obustavi nastavu u osnovnim i srednjim školama širom Federacije BiH.

Evidentno je da su mnoge zemlje regiona, uključujući i manji bh. entitet, već obustavile nastavu u školama, dok su neke zemlje čak obustavile nastavu i na univerzitetima, poručili su.

Krajnje je vrijeme da se ova preventivna mjera uvede i u Federaciji BiH, pogotovo jer je već u nekim kantonima uvedena mjera zabrane okupljanja do 250 ljudi, dok se u školama prosjek kreće oko 500 učenika. Stoga ne postoji nijedno logično objašnjenje zašto se ne bi uvela i mjera zabrane nastave“, kazali su iz SDP-a.

Prema informacijama sa terena neke škole su već samoinicijativno pokrenule prekid procesa nastave, što je i dodatni razlog za obustavu na prostoru svih federalnih kantona. Također, ukoliko se ukaže potreba, nastava treba biti prekinuta i na univerzitetima.

Ukoliko se federalna ministarstva obrazovanja i zdravlja ogluše na sve veći broj apela roditelja za obustavu nastave, bit će direktno odgovorni za zdravlje naše djece i sve brže širenje koronavirusa“, napominju iz ove stranke.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.