SDP će podnijeti prijave Tužilaštvu i CIK-u BiH protiv dužnosnika SDA *Arhiva

Info: Aktivni članci 482, Arhivirani članci 4169

Kantonalna organizacija SDP BiH Sarajevo obavještava javnost da će podnijeti prijave Tužilaštvu Kantona Sarajevo i Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a u vezi sa iznesenim kompromitirajućim i inkriminirajućim podacima iz snimka razgovora dužnosnika SDA, navodi se u saopćenju KO SDP BiH Sarajevo.

Od pravosudnih organa očekujemo hitnu reakciju povodom iznesenih podataka koji nedvosmisleno ukazuju na korumpiranje, podmićivanje i širu zloupotrebu institucija sistema za ostvarenje privatnih političkih ciljeva vodećih ljudi SDA. CIK-u ćemo se obratiti zahtjevom da se trajno zabrani kandidovanje i obnašanje javnih funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti svim pojedincima posredno i neposredno uključenim u malverzacije, manipulacije i kupovinu glasova gradskih vijećnika prilikom izbora aktuelnog gradonačelnika Sarajeva“, pojašnjeno je.

Također, KO SDP BiH će CIK BiH pozvati na strogo sankcionisanje SDA kao političkog subjekta, s obzirom da je iz objavljenog snimka jasno „da se radi o sistemskim zloupotrebama i malverzacijama u koju je uključena cjelokupna politička hijerarhija SDA, od vrha do dna“.

Posebno su šokantne sada već očite indicije korištenja obavještajnih službi sistema u svrhu podržavanja paraobavještajnih i antidemokratskih aktivnosti SDA, na šta je SDP BiH već odavno ukazivao. Imajući u vidu brojne afere i slučajeve podrivanja države i zloupotrebe njenih institucija, smatramo da je sada posljednji trenutak da se legalni državni aparat konačno obračuna sa svim unutrašnjim parasistemima koji ugrožavaju i podrivaju ustavni i demokratski poredak Bosne i Hercegovine“, zaključeno je.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.