SDP: Kandidat za premijera Kantona Sarajevo, Mario Nenadić, ne planira proširiti trolejbusku mrežu do Vogošće

Info: Aktivni članci 454, Arhivirani članci 4169

Građani i građanke opštine Vogošća ostali su neugodno iznenađeni slušajući ekspoze kandidata za premijera Vlade Kantona Sarajevo, Marija Nenadića. Kandidat za poziciju premijera Nenadić u obraćanju Skupštini Kantona Sarajevo izložio je svoj ekspoze, a u kojem nijednom riječju nije spomenuo već započeti projekat trenutne Vlade Kantona Sarajevo, a to je ponovno uspostavljanje trolejbuske linije na relaciji Sarajevo-Vogošća-Sarajevo.

Građani/ke opštine Vogošća godinama čekaju da se obnovi trolejbuska mreža do Vogošće kojom bi se osiguralo bolje povezivanje opštine Vogošća sa gradskom jezgrom, a istovremeno i unaprijedio kvalitet i funkcionalnost javnog gradskog prevoza u Kantonu Sarajevo. Koristi od ove linije bi imali svi, a naročito stanovnici/e Vogošće, naselja Šip, kao i susjednih naselja koji nemaju redovno regulisane linije gradskog prevoza.

Prema najavama i izloženom ekspozeu, kandidat za premijera Vlade Kantona Sarajevo, Mario Nenadić u sklopu plana za Ministarstvo saobraćaja u svojim prioritetima ne navodi obnovu i uspostavu trolejbuske mreže do Vogošće. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo iz reda Socijaldemokratske partije, Adnan Šteta, je predvidio zaduženje od pet miliona eura za proširenje i uspostavu trolejbuske mreže do Vogošće, i također najavio procedure javnih nabavki i izbora projektanta za izradu projektne dokumentacije.

Skandalozno je da se ovako bitan projekat za Kanton Sarajevo, a prvenstveno za Opštinu Vogošća, ne planira realizovati u mandatu nove Vlade Kantona Sarajevo i da se planira zaustaviti bilo kakav napredak u povezivanju Vogošće i Sarajeva.

OO SDP BiH Vogošća ovom prilikom apeluje i traži da se Vlada Kantona Sarajevo maksimalno posveti svakom projektu koji će dovesti do uređenijeg, funkcionalnijeg i kvalitetnijeg javnog prevoza na području čitavog Kantona Sarajevo.

5e5e86922afa9 5e5e8699c9ba0

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.