Selimović napravio veliki premještaj u MUP-u KS *Arhiva

Vahid Ćosić je s pozicije načelnika Sektora uniformisane policije vraćen na mjesto načelnika 7. Policijske uprave - Ilijaš i Vogošća.

Info: Aktivni članci 534, Arhivirani članci 4439

Nakon imenovanja novog policijskog komesara u Sarajevu, Nusret Selimović napravio je veliki premještaj kadrova unutar Uprave policije, pa je tako bivši komesar Mevludin Halilović premješten s pozicije šefa Ureda policijskog komesara na mjesto načelnika 5. Policijske uprave – Ilidža.

Halilović, kako saznajemo, još uvijek nije potpisao saglasnost za premještaj jer se trenutno nalazi na godišnjem odmoru. Obje pozicije su, prema izvorima iz MUP-a KS, jednako važne, a budući da se plaće određuju prema činovima, Halilović će imati jednaka primanja kao i do sada.

Premještaj unutar Uprave policije suštinski, prema izvorima iz Uprave policije MUP-a KS, znači vraćanje kadrova na pozicije na kojima su bili prije posljednjeg velikog premještaja iz marta 2019. godine, kojeg je tadašnji komesar Mevludin Halilović naredio kada je saznao da će biti smijenjen.

Džafer Hrvat je, novom odlukom policijskog komesara Nusreta Selimovića, s pozicije načelnika 5. Policijske uprave – Ilidža premješten na mjesto načelnika Sektora uniformisane policije.

Vahid Ćosić je s pozicije načelnika Sektora uniformisane policije vraćen na mjesto načelnika 7. Policijske uprave – Ilijaš i Vogošća.

Nusad Ajanović premješten je s mjesta načelnika 7. Policijske uprave na mjesto načelnika 6. Policijske uprave – Hadžici i Trnovo

Mustafa Bešić je s mjesta načelnika 3. Policijske uprave – Novo Sarajevo premješten na poziciju šefa Ureda policijskog komesara.

Ivica Buzuk je s pozicije načelnika Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine privremeno raspoređen na mjesto načelnika 3. PU – Novo Sarajevo. Buzuk je samostalni inspektor i privremeno se raspoređuje do okončanja procedure njegovog unapređenja.

Dosadašnji vršilac dužnosti policijskog komesara Milorad Bašić ostao je na mjestu načelnika Sektora kriminalističke policije.

Mirsad Đelilović je ostao na poziciji načelnika 2. Policijske uprave – Centar, Safet Šabović na poziciji načelnika 1. Policijske uprave – Stari Grad, Idriz Efendić na poziciji načelnika 4. Policijske uprave – Novi Grad, a Muhamed Hasanović na poziciji načelnika Sektora za policijsku podršku.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.